Itt van most: Főoldal Termelők Heymann-Löwenstein Termelők Heymann-Löwenstein

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Heymann-Löwenstein

 

heymann-loewenstein
Cornelia Heymann és Reinhard Löwenstein az elsők közt kísérleteztek a spontán erjedéssel – átütő sikerrel.

Reinhard Löwenstein az elmúlt tíz évben küzdötte fel magát a legismertebb borászok közé. A Mosel folyó meredek és kopár, de termékeny palával borított teraszain elterülő 13 hektárjukon feleségével a világ élvonalába tartozó rizlingeket készít, melyek rafináltságukban párjukat ritkítják.

A legfontosabb itt is – hogy is lehetne másképp – a terroir. A borok stílusát, minőségét döntően meghatározza a dülők fekvése és a talaj. Csak a rizling képes arra, hogy a meredek teraszok fő összetevőjét, a palakőzetet ilyen izgalmasan életre keltse.

A teraszokat sűrűn, hektáronként több, mint 7000 tőkével telepítették be, míg a hozamot hetáronként legfeljebb 5000 literre, vagy ha lehet, még erősebben korlátozzák. Fontos az is, hogy nem használnak ásványi trágyákat (próbálják a szőlőt minél inkább ökologiai módon művelni, a biodinamika hangoztatása nélkül). A minőség szempontjából a késő, nagyon körültekintő szüretelés is meghatározó.

További Információk

uhlen_roth_lay
Uhlen Roth Lay. A szőlő itt vörös, vasoxid-tartalmú kvarcit sziklán nő. „Az itt termett borok nemes csersavassága nem kényezteti, hanem kihívások elé állítja a kóstolót." (Stuart Pigott)

A munka igazán nehéz része csak ezután következik: a borkészítés leginkább tisztelettel teli kivárásként jellemezhető, melyhez rengeteg türelem és az érési folyamatba vetett mély bizalom szükséges. Ez Reinhard Löwensteinnél azt jelenti, hogy a leszüretelt szőlőnek annyi időt ad, amennyit az csak kíván, amíg az erjedés beindul, acéltartályokban vagy egyre gyakrabban nagy fahordókban. A pince zászlósborát, a hihetetlen komplexitású Uhlen-Roth Lay-t, a régi időket idézve több, mint egy évig az élesztőn hagyják, és csak a szüret után másfél évvel hozzák forgalomba. Ez a bor megkérdőjelezhetetlenül a világ legnagyobb száraz rizlingjei közé tartozik, annak ellenére, hogy egész más filozófia szerint készül, mint más híres rizlingek.

Reinhard Löwenstein a spontán erjedés nagymestere: a munkát a szőlő és a pince élesztői végzik el. A türelem nemcsak a bor születésénél, hanem a fogyasztásánál is fontos: a Löwenstein-borok hihetetlen komplexitása akkor bontakozik ki igazán, ha már 3-4 órával a kóstolás előtt dekantáljuk őket!

 Rendezési elv:     Mutat: #  
  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»

Találat 1 - 4 / 4

Röttgen GG 2015

Különleges vegetális, fűszeres illat, melyben azonban finom karamell és sárga gyümölcsös aromák, világos dohány és enyhe élesztős jegyek is megjelennek, a könnyed ásványosság mellett. A szájban dohányos, édeskés, karamelles gyümölcsösség és olajos fűszer 
Termék részletek...

8 500 Ft

Schieferterrassen 2015

Izgalmas, kandírozott citrusgyümölcsöket idéző gyümölcsösség, fűszeres növényi és földes-minerális jegyekkel. Lédús, tömör, enyhén édes a szájban, kandírozott gyümölcs, dohány és ismét földes-minerális aromák. Finom, élénk savak, erős fűszeres 
Termék részletek...

5 500 Ft

Uhlen Blaufüßer Lay 2015

Feszes és mély, fanyaran fűszeres, picit kesernyés illat, kandírozott vagy túlérett gyümölcsöket és dohányt idéző aromákkal és enyhe élesztős jegyekkel. A szájban is feszes szerkezetű, erőteljes, nyugodt, némi édeskés gyümölcsösséggel, de még több fanyar 
Termék részletek...

9 900 Ft

Uhlen Roth Lay 2014

A 2014-es évjárattal Reinhard Löwenstein új csúcsokat hódít meg. A bort előszörre nehéz besorolni: nagyon erőteljes, de finoman bontakozik ki, egyszerre gömbölyű, kompakt és egyenes. Ebben az évjáratban ehhez extrém átlátszóság társul, mégis hasonlóan .. 
Termék részletek...

12 500 Ft


  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»
Találat 1 - 4 / 4
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Az alapborok olyan kitűnőek, hogy némely dűlőszelektált bornak nehéz túlszárnyalnia őket. De a Röttgen és a Blaufüßer Lay ezt az akadályt is könnyedén veszi."
Gault Millau, a 2007-es évjáratról

Mit mond a cimke?

cimke_heymann_loewenstein_thumb

A borászat környéke

terkep_heymann_loewenstein_dulo_thumb

Az Uhlen dűlő

mosel_winninger_uhlen_quarzit_devon

Kvarcit és devon-korszakbeli pala a Winninger Uhlen dűlőben.