Itt van most: Főoldal Termelők Heymann-Löwenstein Termelők Heymann-Löwenstein

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Heymann-Löwenstein

 

heymann-loewenstein
Cornelia Heymann és Reinhard Löwenstein az elsők közt kísérleteztek a spontán erjedéssel – átütő sikerrel.

Reinhard Löwenstein az elmúlt tíz évben küzdötte fel magát a legismertebb borászok közé. A Mosel folyó meredek és kopár, de termékeny palával borított teraszain elterülő 13 hektárjukon feleségével a világ élvonalába tartozó rizlingeket készít, melyek rafináltságukban párjukat ritkítják.

A legfontosabb itt is – hogy is lehetne másképp – a terroir. A borok stílusát, minőségét döntően meghatározza a dülők fekvése és a talaj. Csak a rizling képes arra, hogy a meredek teraszok fő összetevőjét, a palakőzetet ilyen izgalmasan életre keltse.

A teraszokat sűrűn, hektáronként több, mint 7000 tőkével telepítették be, míg a hozamot hetáronként legfeljebb 5000 literre, vagy ha lehet, még erősebben korlátozzák. Fontos az is, hogy nem használnak ásványi trágyákat (próbálják a szőlőt minél inkább ökologiai módon művelni, a biodinamika hangoztatása nélkül). A minőség szempontjából a késő, nagyon körültekintő szüretelés is meghatározó.

További Információk

uhlen_roth_lay
Uhlen Roth Lay. A szőlő itt vörös, vasoxid-tartalmú kvarcit sziklán nő. „Az itt termett borok nemes csersavassága nem kényezteti, hanem kihívások elé állítja a kóstolót." (Stuart Pigott)

A munka igazán nehéz része csak ezután következik: a borkészítés leginkább tisztelettel teli kivárásként jellemezhető, melyhez rengeteg türelem és az érési folyamatba vetett mély bizalom szükséges. Ez Reinhard Löwensteinnél azt jelenti, hogy a leszüretelt szőlőnek annyi időt ad, amennyit az csak kíván, amíg az erjedés beindul, acéltartályokban vagy egyre gyakrabban nagy fahordókban. A pince zászlósborát, a hihetetlen komplexitású Uhlen-Roth Lay-t, a régi időket idézve több, mint egy évig az élesztőn hagyják, és csak a szüret után másfél évvel hozzák forgalomba. Ez a bor megkérdőjelezhetetlenül a világ legnagyobb száraz rizlingjei közé tartozik, annak ellenére, hogy egész más filozófia szerint készül, mint más híres rizlingek.

Reinhard Löwenstein a spontán erjedés nagymestere: a munkát a szőlő és a pince élesztői végzik el. A türelem nemcsak a bor születésénél, hanem a fogyasztásánál is fontos: a Löwenstein-borok hihetetlen komplexitása akkor bontakozik ki igazán, ha már 3-4 órával a kóstolás előtt dekantáljuk őket!

 Rendezési elv:     Mutat: #  
  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»

Találat 1 - 4 / 4

Röttgen GG 2015

Különleges vegetális, fűszeres illat, melyben azonban finom karamell és sárga gyümölcsös aromák, világos dohány és enyhe élesztős jegyek is megjelennek, a könnyed ásványosság mellett. A szájban dohányos, édeskés, karamelles gyümölcsösség és olajos fűszer 
Termék részletek...


Schieferterrassen 2015

Izgalmas, kandírozott citrusgyümölcsöket idéző gyümölcsösség, fűszeres növényi és földes-minerális jegyekkel. Lédús, tömör, enyhén édes a szájban, kandírozott gyümölcs, dohány és ismét földes-minerális aromák. Finom, élénk savak, erős fűszeres 
Termék részletek...


Uhlen Blaufüßer Lay 2015

Feszes és mély, fanyaran fűszeres, picit kesernyés illat, kandírozott vagy túlérett gyümölcsöket és dohányt idéző aromákkal és enyhe élesztős jegyekkel. A szájban is feszes szerkezetű, erőteljes, nyugodt, némi édeskés gyümölcsösséggel, de még több fanyar 
Termék részletek...


Uhlen Roth Lay 2014

A 2014-es évjárattal Reinhard Löwenstein új csúcsokat hódít meg. A bort előszörre nehéz besorolni: nagyon erőteljes, de finoman bontakozik ki, egyszerre gömbölyű, kompakt és egyenes. Ebben az évjáratban ehhez extrém átlátszóság társul, mégis hasonlóan .. 
Termék részletek...  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»
Találat 1 - 4 / 4
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Az alapborok olyan kitűnőek, hogy némely dűlőszelektált bornak nehéz túlszárnyalnia őket. De a Röttgen és a Blaufüßer Lay ezt az akadályt is könnyedén veszi."
Gault Millau, a 2007-es évjáratról

Mit mond a cimke?

cimke_heymann_loewenstein_thumb

A borászat környéke

terkep_heymann_loewenstein_dulo_thumb

Az Uhlen dűlő

mosel_winninger_uhlen_quarzit_devon

Kvarcit és devon-korszakbeli pala a Winninger Uhlen dűlőben.