A KNEBEL borászat a Mosel alsó szakaszán az ún. "teraszos" Mosel vidéken található, ahol az ültetvények szédítő magasságokba nyúlnak a világon található legmeredekebb dűlőiben. A borászatban Matthias Knebel és édesanyja Beate világszínvonalú száraz, off-dry és nemes édesborokat készítenek. A birtok területeinek jelentős része az Uhlen és a Röttgen dűlőkben található, néhány kisebb terület pedig a Hamm és a Brückstück dűlőkben. Ezen területeken az ültetvények talaja gyakorlatilag szürke, kék vagy vörös pala minimális termőtalajjal. Az ültetvényeket kizárólag kismennyiségű réz és kéntartalmú növényvédőszerekkel kezelik a különböző betegségek ellen.
Borkészítés során gravitációs úton a pneumatikus préssel kipréselt szőlőszemeket rövid héjon áztatás után kén használata nélkül készítik. Boraik légiesen könnyedek és elegánsak, nagyon különböznek a környéken jellemző ún. közép-Moseli stílustól, megkülönböztetett gazdagságot és telivér minőséget kínálnak a fogyasztóknak.
Kínálatunkban a Hamm, Röttgen és Uhlen dűlőkből származó "száraz" boraikat és a különleges Uhlen Beerenauslese nemes édesborukat találják meg.