Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Uhlen Roth Lay 2014

A 2014-es évjárattal Reinhard Löwenstein új csúcsokat hódít meg. A bort előszörre nehéz besorolni: nagyon erőteljes, de finoman bontakozik ki, egyszerre gömbölyű, kompakt és egyenes. Az évjáratban ehhez extrém átlátszóság társul, mégis hasonlóan visszafogott, mint a Hermannshöhle a Dönnhoff pincétől. Kínálatunkból ezt a két bort érdemes fiatal korában a leghosszabb ideig dekantálni: inkább napokkal, mint órákkal kell számolni. A bor intenzitása – sűrűségről itt nem lehet beszélni – hihetetlen, ehhez hasonlót kevesen kóstoltak. A feszültség mellett, amely az évjáratból sok nagy rizlinget jellemez, ezt a bort egy különös, egyszerre hűvös és fűszeresen meleg belső mag teszi azzá, ami.

Wine Spectator (94 points): A delicious array of apricot honey, tangerine and sweet spice flavors wash over the palate as this luscious white glides from start to finish. All this on a light-weight frame, backed by a vibrant structure. Drink now through 2032.
Uhlen Roth Lay 2014
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2035
Értékelések:

Gault Millau 92 Pigott PPPPP! riesling.de 94 wein-plus 93 Wine Spectator 94
A Terroir-ról:

Winningen községhez tartozó dűlő. A név feltehetően az Eule, „bagoly“ szóra vezethető vissza - állítólag régebben baglyok fészkeltek ezen a részen. A 15 hektáros területhez tartozó, 50-70%-os lejtésű szőlők déli, délnyugati vagy nyugati fekvésűek, 75-210 méter magasságban. A talaj legnagyobbrészt kékesszürke pala, agyagos és homokos részekkel és nagy kőzettartalommal. A dűlő nem egységes, és az eltérő karakterű részekből nagyon különböző borok származnak. A palától kékes színű „Blaufüsser Lay“ nevű részben enyhén sós benyomást keltő borok teremnek. A „Laubach“ szürke, mészköves pala által dominált talajából bársonyos, barackos aromájú borok származnak. A „Rothlay“ piros, vastartalmú kvarcitpalája pedig minerális, fűszeres jegyeket kölcsönöz a boroknak. A teraszokat támasztó évszázados kőfalak különlegesen sokszínű élőhellyé is váltak, és számos kihalástól veszélyeztetett fajnak adnak otthont. Több, mint 500 különböző rovarfaj él itt, de a smaragdgyík és az apollólepke is előfordul.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Az alapborok olyan kitűnőek, hogy némely dűlőszelektált bornak nehéz túlszárnyalnia őket. De a Röttgen és a Blaufüßer Lay ezt az akadályt is könnyedén veszi."
Gault Millau, a 2007-es évjáratról

Mit mond a cimke?

cimke_heymann_loewenstein_thumb

A borászat környéke

terkep_heymann_loewenstein_dulo_thumb

Az Uhlen dűlő

mosel_winninger_uhlen_quarzit_devon

Kvarcit és devon-korszakbeli pala a Winninger Uhlen dűlőben.