Itt van most: Főoldal Termelők Heymann-Löwenstein Termelők Heymann-Löwenstein Uhlen Blaufüßer Lay 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Uhlen Blaufüßer Lay 2015

Feszes és mély, fanyaran fűszeres, picit kesernyés illat, kandírozott vagy túlérett gyümölcsöket és dohányt idéző aromákkal és enyhe élesztős jegyekkel. A szájban is feszes szerkezetű, erőteljes, nyugodt, némi édeskés gyümölcsösséggel, de még több fanyar ásványossággal, egyértelmű földes jegyekkel, finom savakkal, kesernyésen fűszeres nüanszokkal. Íze a szájban sokáig megmarad, nagy mélységű, hosszú és szép lecsengésű rizling.
Uhlen Blaufüßer Lay 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 13% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2020+
Értékelések:

Jancis Robinson 18p
A Terroir-ról:

A Blaufüsser Lay („kéklábú szikla“) a winningeni Uhlen dűlő legkeletibb parcellája. A név találó, hiszen a tőkék itt kék palában gyökereznek. Egy geológiai törésvonal mentén az agyagpala kőzet egyre sötétebb színén is szépen látható, hogy ezen a területen elmélyült a valaha itt volt tengerfenék. A magasabb agyagtartalomnak köszönhetően a kőzet viszonylag nagy mennyiségű víz eltárolására képes. Ez akadályozza a talaj levegőzését, így a talaj átlaghőmérséklete itt valamivel alacsonyabb, mint a környező parcellákban. Pont ezt tükrözik a Blaufüsser Lay borai is: a tengeri üledéket a szőlő itt hűvösebb ízekké szublimálja. A borok arisztokratikusak, finoman kristályos szerkezetűek, az ásványok könnyedek és kifinomultak. A tengervíz jódos sója is gyakran érezhető bennük.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Az alapborok olyan kitűnőek, hogy némely dűlőszelektált bornak nehéz túlszárnyalnia őket. De a Röttgen és a Blaufüßer Lay ezt az akadályt is könnyedén veszi."
Gault Millau, a 2007-es évjáratról

Mit mond a cimke?

cimke_heymann_loewenstein_thumb

A borászat környéke

terkep_heymann_loewenstein_dulo_thumb

Az Uhlen dűlő

mosel_winninger_uhlen_quarzit_devon

Kvarcit és devon-korszakbeli pala a Winninger Uhlen dűlőben.