„Rizling haladóknak“ – hirdeti magabiztosan Peter Lauer honlapja. A magabiztosság nem véletlen, hiszen a Saar-menti borászat abszolút egyéni, karakteres rizlingeket készít az Ayler Kupp dűlő terméséből, a palackokon még a hordó számát is feltüntetve, amelyben az adott tétel érett.
Peter és Florian Lauer egy népszerű szállodát és egy kiváló éttermet is üzemeltet, bár a boruk eladásához erre már rég nincs szükségük. A Gault Millau által 5-ből 3 szőlőfürttel kitüntetett borászat negyedik családi generációja 2003 óta folyamatosan egyre feljebb törekszik. Birtokuk 6 hektár, melyen kizárólag rizlinget termesztenek.
A fő dűlőnek számító Ayler Kupp három eltérő karakterű részre osztható, melyek termését egymástól elkülönítve szüretelik és dolgozzák fel. A borok a három parcella után az „Unterstenberg“, „Kern“ és „Stirn“ nevet viselik. A szőlőben különös jelentőséget tulajdonítanak az integrált, környezetbarát művelésnek és a késő, szelektív szüretnek. A teljes szőlő kipréselése után a mustot előszűrik és 1000 literes fahordókban spontán módon erjesztik. Ezután a bor sokáig az élesztőn marad, hogy a borok természetes módon kerekedjenek ki.
„…Törzsvendég a toplistánkban“
„…Nagyszerű tételek“
Gault Millau
„A 2008-as évjáratból Peter Lauertől ismét két bor is az első tíz között volt a Gault Millau borkalauz német toplistáján, száraz és félszáraz kategóriában.“
… közöttük a nálunk is kapható “Kern” dűlőszelekció, amelyet a Gault Millau 91 ponttal tüntetett ki.