Helmut Dönnhoff: a borászat neve az édesapjától származik
Helmut Dönnhoff minden kétséget kizáróan a világ öt legjobb fehérbor-készítőjének egyike. A Nahe borvidéket sokáig lebecsülték, de Dönnhoff elsőrangú dűlőinek gyümölcse ma már hatalmas népszerűségnek örvend. Az USA-ban Dönnhoff borait szinte kultusz övezi: a nehezen hozzáférhető nedűk a németországi és a riesling.hu biztosította árak sokszorosáért kelnek el.
Annál is inkább örülünk, hogy sikerült néhány palacknyit ezekből a nagyszerű borokból vásárlóink számára nemzetközi összehasonlításban szinte hihetetlenül kedvező áron beszereznünk.További Információk Weingut Hermann Dönnhoffról
Már Helmut Dönnhoff gyermekkorában is mágikus hely volt a kis torony a "Felsenberg" dűlőbenA pincében már „csak“ kifogástalan tisztaság és pontosság szükségeltetik, és persze némi bátorság ahhoz, hogy a borász az intuícióira halgasson, s így pontosan az kerül a palackba, amit a dülő adott a szőlőnek. Egyszerű filozófia, de az eredményt kóstolva nehéz kételkedni az igazában. Dönnhoff kritikusan, vagy legalábbis egyfajta távolságtartással viszonyul azokhoz, akik a spontán erjedésre vagy a fahordók kizárólagos használatára esküsznek. (Annál érdekesebb megfigyelni, hogy a biodinamikus szemléletet követő, spontán erjedéssel dolgozó Heymann-Löwenstein ugyanúgy meghódította a német és a világranglétra legfelsőbb fokait, mint Dönnhoff. Lehet, hogy az igazságot tényleg minden filozófiától függetlenül csak a dűlőben kell keresnünk?)
A Dellchen dűlő Norheim községnél. A palás talajba itt a környező vulkanikus sziklák törmeléke (porfir, melafir) vegyül. Az itteni szőlők borai ásványosan fűszeresek és gyümölcsösen elegánsak, őszibarackos, zöldcitromos és grapefruitos jegyekkel és markáns savakkal.