Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Röttgen GG 2015

Különleges vegetális, fűszeres illat, melyben azonban finom karamell és sárga gyümölcsös aromák, világos dohány és enyhe élesztős jegyek is megjelennek, a könnyed ásványosság mellett. A szájban dohányos, édeskés, karamelles gyümölcsösség és olajos fűszeresség, nagyon finom savak. Földes jegyeivel melegséget sugárzó, rizling, íze sokáig megmarad a szájban, lecsengése édeskés, nagyon szép.
Röttgen GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 13% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2026
Értékelések:

wein-plus 95 Mosel Fine Wines 95
A Terroir-ról:

Winningen községhez tartozó dűlő. A név a beszélt nyelvi Rödchen, “kis irtás” kifejezésre vezethető vissza. A dűlő lenyűgöző látványt nyújt, ahogy közvetlenül a Mosel folyó fölé magasodva, fecskefészkekhez hasonlóan állnak ki a sziklából a keskenyebbnél keskenyebb teraszok, a legmagasabb mintegy 100 méterrel a folyó fölött. A déliből keletibe forduló fekvésű dűlő 75-180 m közötti magasságban helyezkedik el, meredeksége 40 és 75% között változik, és összesen 12 hektárt ölel fel. A talaj főképp piros és kék réteggel átszőtt devon-korszakbeli palatörmelékből áll.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Az alapborok olyan kitűnőek, hogy némely dűlőszelektált bornak nehéz túlszárnyalnia őket. De a Röttgen és a Blaufüßer Lay ezt az akadályt is könnyedén veszi."
Gault Millau, a 2007-es évjáratról

Mit mond a cimke?

cimke_heymann_loewenstein_thumb

A borászat környéke

terkep_heymann_loewenstein_dulo_thumb

Az Uhlen dűlő

mosel_winninger_uhlen_quarzit_devon

Kvarcit és devon-korszakbeli pala a Winninger Uhlen dűlőben.