Itt van most: Főoldal Termelők Georg Breuer Termelők Georg Breuer

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Georg Breuer

theresa_breuer
„A hagyományt nem lepi be a por, ha az ember napról napra élettel tölti meg” – vallja Theresa Breuer, aki ma a borászatot vezeti.

A 2004-ben hirtelen elhunyt Bernhard Breuer, a borászat névadójának, Georg Breuernek a fia az egyik leginnovatívabb német borásznak számított, aki különös érzékenységgel és körültekintéssel készítette száraz rizlingjeit.

Ma a borászatot a másik fivér, Heinrich Breuer és unokahúga, Theresa Breuer viszi, régi pincemesterük, Hermann Schmoranz támogatásával. Az izgatott várakozásokat nagy megkönnyebbülés oldotta fel, amikor kiderült, hogy a Breuer-pincétől megszokott minőséget a család negyedik generációja is tartani tudja.


További Információk

A borászat 32 hektáron gazdálkodik, részben a Rauenthal község határában fekvő (kizárólagos tulajdonú) Nonnenberg és Rothenberg dűlőkön, részben pedig a Rüdesheimhez tartozó Berg Roseneck, Berg Rottland és Berg Schlossberg dűlőkön. A teljes birtokból 26 hektáron terem rizling.

 

ruedesheimer_berg
A rüdesheimi hegy, a Schlossberg, a Rottland és a Roseneck dűlővel – az egyik legjobb terroir a Rajna mentén.

A Breuer borászat pincéjében hiába keressük a modern technológiát: a család a hagyományos módszerek híve. Az erjedési hőmérsékletet nem szabályozza számítógép – a különböző erjedési feltételeket tudatosan hagyják hatni. A hosszú élesztőn tartás és a német tölgyből készült hordók által biztosított nagyobb fokú oxigénfelvétel sokrétű aromavilágot és hosszú eltarthatóságot eredményez.

Mindemellett még egy izgalmas projektre is marad idő: borász kollégájukkal, Johannes Leitz-cel közösen a rüdesheimi hegyoldalban fél évszázada megműveletlen teraszokat telepítettek be újra. A rizling barátai már most kíváncsian várhatják az eredményt.

„Minden Breuer-bor egyre szebb az idő teltével, pedig ezek igénylik a legkevesebb türelmet, amíg száraz eleganciájukat kibontakoztatják.“ Stuart Pigott (rizlingszakértő): Kleiner genialer Weinführer, 2009A Breuer-pincében ma is a száraz boroké a főszerep: tízből kilenc palackba száraz bor kerül. A családi hagyomány folytatása is hozzájárulhat ahhoz, hogy ma is kevés más német borász van, aki ennyire értene a szépen érő száraz rizlingekhez. A Breuer borászat legjobb rizlingjei egy évtized, vagy akár még hosszabb idő elteltével sem veszítenek értékeikből.

„Breuer főleg klasszikus, száraz rheingaui rizlingeket készít, finom aromákkal és elegáns struktúrával. A tipikus Breuer-féle rizlinget kitűnő savszerkezet, sűrű gyümölcsösség és szép testesség jellemzi.“ Der Feinschmecker Weinführer (maximális pontszám, 5)
Rendezési elv:     Mutat: #  
  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»

Találat 1 - 5 / 5

Berg Rottland GG 2015

Riesling felsőfokon! Elegancia, egyensúly és finesse... 
Termék részletek...

9 900 Ft

Berg Schlossberg GG 2015

A legjobb rheingaui Grand Cru talán legjobb bora... 
Termék részletek...

14 900 Ft

Estate Rüdesheim 2015

A Breuer pincészet birtokbora - de sokkal több mint egy "birtokbor"... 
Termék részletek...

3 800 Ft

Nonnenberg Monopole 2015

"Elképesztően intenzív és gazdag illat és íz, fűszeresség, rengeteg gyümölcs feszes, rajongani való savak. Nagy bor!" 
Termék részletek...

12 800 Ft

Terra Montosa 2015

A Breuer birtok válogatás rizlingje: mesés! 
Termék részletek...

5 800 Ft


  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»
Találat 1 - 5 / 5
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

4/5 szőlő - Gault Millau

***** Eichelmann

***** wein-plus.de 


Mit mond a cimke?

cimke_breuer_thumb

A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

A borászat környéke

terkep_georg_breuer_dulo_thumb

A talaj

szolo_phyllit_pala_thumb

A Rauenthaler Nonneberg dűlőben a fillit-pala határozza meg a talaj jellegét, amely a hegy lába irányában löszös agyagba megy át. Az itt termett borok tartalmasak, kräftige Rieslinge mit feinen, zum teils exotisch anmutenden Aromen.