Itt van most: Főoldal Termelők Termelők Leitz

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Leitz

 

johannes_leitz
„A minőség csak a szőlőhegyen jöhet létre – borászként ez az egyszerű alapelv vezérel. Ezért én elsősorban szőlőtermelőnek tartom magam..."

Stuart Pigott, a világ egyik legtekintélyesebb rizling-szakértője nemrég ezt írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung-ban: „A fiatal Johannes Leitz először 1990-es évjáratú, karakteres száraz rizlingjeivel hívta fel magára a figyelmet. Azóta a birtoka három hektárról 28 hektárosra nőtt. Leitz ennek megfelelően a pincéjét is átépítette, és egyre tudatosabban csiszolgatta a hagyományos Rheingauban merésznek számító stílusát. Boraiban az aromák mélységes komplexitására és brilliáns frissességre törekszik.

Ebben a Mosel-menti borok inspirálták, vagyis az a borvidék, amelyet a Rheingau a nemzetközi színtéren mára lekörözött. Leitz ennek ellenére ízig-vérig rheingaui borász, a legjobbat hozza ki az amúgy is kitűnő adottságú dűlőkből."

További Információk

A Josef Leitz borászat sok szempontból kivételes. Egyrészt kitűnő és verhetetlen ár-érték arányú borai miatt, amelyeknek 70%-át az USÁ-ba exportálja. Másrészt a tulajdonos borász, Johannes Leitz személyisége miatt (a borászat az ő nagyapja, Josef Leitz után kapta a nevét). Leitz határozott egyéniség, aki minden sikerét magának köszönheti, de a dicsőség nem szállt a fejébe. Igazi munkásember, akinek a kezén látszik a meredek dűlőkben töltött megszámlálhatatlan munkaóra. Leitz az a típus, aki inkább saját egyetemet alapít, mint hogy bármilyen iskolához csatlakozzék.

 

rudesheim_berg_schlossbergKilátás a Schlossberg dűlő Rüdesheimnél, háttérben az Ehrenfels vár romjával.

A Leitz család a 18. század közepe óta készít bort Rüdesheimben, de sok más borászattal ellentétben Leitz nem büszkélkedhet magas minőségű régi borokkal a családi pincében. Itt a jelen és a jövő áll a középpontban. Az eredmény: a Leitz Borászat a Rheingauban az elmúlt évek legnagyobb sikertörténete. Johannes Leitz igazi „self-made man" – ha egyáltalán lehet ilyenről a német borászattal kapcsolatban beszélni. Amikor 1985-ben 22 évesen átvette az irányítást a családi pince fölött, a birtok mindössze három hektár volt. A megélhetéshez kevés, az éhenhaláshoz sok.

Johannes Leitz száraz rizlingjei a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Gault Millau a 2008-as évjáratról

Johannes Leitz folyamatosan növelte a birtokot, anélkül, hogy borai minőségével kapcsolatban bármilyen kompromisszumra hajlandó lett volna. Az új területek túlnyomó részét a legjobb rüdesheimi dűlőkben szerezte. Leitz elsősorban szőlősgazdának tekinti magát. Számára a szőlőben végzett munka a legfontosabb, s bizonyára ebben rejtőzik sikerének titka is. Borai sokáig tárolhatók, valójában leghamarabb 4-5 éves korukban lenne szabad kinyitni őket – ha az ember kibírná addig...Rendezési elv:     Mutat: #  

Találat 6 - 6 / 6

Riesling Eins-Zwei-Dry 2016

Klasszikus rheingaui riesling: nagyon tiszta citrusaromák, erős, vibráló intenzitás, hosszú lecsengés… Az USÁ-ban a legnagyobb volumenben eladott német riesling, kínálatunk legnagyobb kedvence - évről évre a teljes eladások 10% -t ez adja... 
Termék részletek...

2 500 Ft
Mutat: #  
Találat 6 - 6 / 6
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt