Itt van most: Főoldal Termelők Joh. Jos. Prüm Termelők Joh. Jos. Prüm Graacher Himmelreich Spätlese 2014

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Graacher Himmelreich Spätlese 2014

Hihetetlenül kifinomult, játékosan csábító bor. Finom alma- és citrusaromák mellé cizellált sósság és nedves, földes pala benyomása társul. A korty enyhe viszkozitása a „spätlese“, kései szüretelésű minőséget támasztja alá. Az összképet érett, bordó egrest és mandarint idéző aromák teszik teljessé. Erről a borról lehetetlen lelkesedés nélkül beszélni – a könnyedségnek és az aromavilág mélységének ez a kettőssége valósággal szédítő!

Rober Parker's Wine Advocate, 92 Points: "Pink grapefruit, banana, cassis and lily perfume announce the extreme ripeness of fruit that informed the Prums’ 2009 Graacher Himmelreich Riesling Spatlese. Juicy and extroverted on the palate, it packs a sense of sassy brightness that perfectly compliments any tendency toward extravagant or over-indulgent ripeness. As to your being over-indulgent by drinking some, I’d say, “yes, you would be – fortunately.” I see no need to wait for a half dozen years to approach this. On the other hand, if you wait 25, this wine will still be waiting for you and in good shape."
Graacher Himmelreich Spätlese 2014
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 8.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2025+
Értékelések:

Gault Millau 91 Wine Spectator 94 Robert Parker 92 Lobenberg 94
A Terroir-ról:

Graach település neve egy kelta szóból ered, melynek a jelentése “kis domb”. A “Himmelreich” – “mennyország, égi királyság”, Németországban többhelyütt előforduló dűlőnév, mely általában – így Graachban is – magasan fekvő és kiemelkedően jó termőhelyet jelöl. A dűlő 1922-ben nyerte el mai kiterjedését, amikor 70 környékbeli termőhelyet 16 dűlővé vontak össze. A déli fekvésű, 110-260 méteren a tengerszint felett elhelyezkedő, 50-65%-os lejtésű hegyoldalon 57 hektáron terem szőlő. A termőtaj köves, közepes vastagságú, elsősorban agyagpala-törmelékből áll, amelyben kék palát tartalmazó erek húzódnak. A jellemző fajta a rizling, amelyet túlmyomórészt bakos műveléssel, sajátgyökerű tőkéken termesztenek.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„A Prüm család minden borában különösképpen egyesül a finomság és az erős karakter. Nem lenne túlzás őket Bach, Goethe vagy Schinkel munkáihoz hasonlítani, ugyanakkor tökéletesen moseliek, a velejükig rizlingek és összetéveszthetetlenül Prüm-borok."
Stuart Pigott


Mit mond a cimke?

cimke_pruem_thumb

A Mosel dűlőtérképe

mosel_terkepe_thumb

Jellemző aromák

foaromak_mosel
A moseli borok kifinomultak, a citrom, mangó, sárgabarack és piros alma aromáival és a pala mineralitásával.

A Sonnenuhr dűlő

wehlener_sonnenuhr

A Wehlener Sonnenuhr dűlőben a több, mint 400 millió éves devon-korszakbeli pala a meghatározó kőzet. A köves talajréteg gyorsan átengedi az esővizet a gyökerekhez, sötét színének köszönhetően hamar felmelegszik, a kövek pedig jól tárolják a nap melegét.