Itt van most: Főoldal Borvidékek Rheingau Borvidékek Rheingau Berg Rottland GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Berg Rottland GG 2015

Illatában intenzív barack-, zsálya- és füstölt mandula aromák jelennek meg. A szájban az erős sárgabarackmag-ízhez élénk, édeskés gyógynövényes jegyek társulnak. Struktúrája markáns, összhatása mély és zamatos. Kemény magvú gyümölcsöket idéző  lecsengése csodálatosan hosszú.


 
Berg Rottland GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 11.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2025
Értékelések:

Lobenberg 94 Wine Advocate (Robert Parker) 91
A Terroir-ról:

A Berg Schlossberg és a Berg Roseneck mellett a rüdesheimi hegy harmadik dűlője, amelybe 1704-ben telepítettek először szőlőt. A 33 fokos lejtésű dűlő neve a „reuten, rotten, roden“ igéből származik, amely alatt az eredeti növényzet irtását, a talaj megművelhetővé tételét értették. A Berg Rottland talajösszetétele változatos, nagy arányban tartalmaz palát, kvarcitot és kavicsot, amelyeket részben vékony löszréteg borít. A dűlő optimális mikroklímájának, az erős besugárzásnak köszönhetően a szőlő itt mindig gyönyörűen megérik. Sárgabarackot idéző ízvilágukkal a Berg Rottland borai talán a rüdesheimi hegy legjobbjai. Talaj: Köves, nagyrészt vöröspalából álló talaj, amelyben néhol szürkepala, kvarcit és kavics is megjelenik. Kevéssé vízáteresztő, de kiszáradásra hajlamos talaj.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt


A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

Rheingau-i termelőink

Georg Breuer
Weingut Josef Leitz

Jellemző aromák

foaromak_rheingau
Karakteres savak, őszibarack, méz, néha gyanta, dió és föld - a rheingaui borokat gyakorta jellemzik ezek az illatok és ízek.

A Rheingau talajtípusai

loess_thumb

A magasabb területeken főként pala és kvarcit, a völgyben lösz és agyag alkotja a talajt, melyen temperamentumos és fűszeres fehérborok teremnek. A Rheingau északnyugati végében, Assmannshausennél a fillitpala dominál. A képen: löszben gyökerező tőke.