Itt van most: Főoldal Termelők Joh. Jos. Prüm Termelők Joh. Jos. Prüm

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Joh. Jos. Prüm

katharina_pruemA Joh. Jos. Prüm borászatot 1911-ben alapították, amikor Mathias Prüm borászatát felosztották hét gyermeke között. Az örökösök közül egyedül a legidősebb fiú, Johann Josef, és az ő leszármazottai voltak annyira elkötelezettek a magas minőség iránt, hogy pincéjük hírnevét immár több, mint egy évszázada töretlenül őrzik és öregbítik. A Joh. Jos. Prüm pince borai, különösen a rendkívül minerális „Graacher Himmelreich" és a testes „Wehlener Sonnenuhr" ma a világ legkeresettebb és legnehezebben hozzáférhető fehérborai közé tartoznak.

Ezeket a legendás borokat ma Dr. Manfred Prüm és családja készíti. Dr. Manfred Prüm hozzáértése jónéhány évtizede a kompromisszumok nélküli magas minőség garanciája. Lánya, Dr. Katharina Prüm néhány éve döntött úgy, hogy maga is beszáll a családi borászatba, és hamar sikerült kivívnia a szakma elismerését.

További Információk

A pincészet alapját a 22 hektáros birtok képezi, a középső Mosel legjobb dűlőiben. A családi hagyományhoz híven rengeteg energiát áldoznak a szőlészeti munkára, hiszen véleményük szerint a nagy borok csakis a szőlőben születnek. Manfred és Katharina Prüm filozófiája szerint a pincében már csak azt kell megoldani, hogy a dűlőben keletkezett minőség minél hamisítatlanabbul kerüljön a palackba.

dr_manfred_pruemA J.J.Prüm borok hagyományosan gyümölcsösek, mérsékelt természetes cukortartalommal. Magas savtartalmuk, mineralitásuk és temperamentumuk folytán azonban a borok inkább száraz benyomást tesznek. Rendkívül szépen öregednek, viszont a hatalmas érési potenciálnak az az ára, hogy a borok fiatalon mérsékelten élvezetesek. A fiatal borokat reduktív jegyek és egészen jellegzetes élesztőaromák jellemzik, amelyektől sokan idegenkednek. A nagyon érett szőlőt adó évek, mint például 2003, 2005, 2006 és 2007 boraiban azonban már fiatalon is a kirobbanó gyümölcsösség dominál, amely uralkodik minden más összetevőn.

Ugyanakkor néhány év elteltével a kritikusok által gyengének ítélt évjáratok Prüm-borai is valódi mesterműnek bizonyulnak. A legendás pincébe eddig kívülálló még nem tehette be a lábát. Sok szakértő és laikus gondolja, hogy a kitűnő termőhelyek mellett a pincében is van valami titok, amelynek köszönhetően ezek a borcsodák létrejönnek. Akárhogyan is, a Prüm-pince borai néhány évi érlelés után a világ nagy fehérborai közé tartoznak, utánozhatatlanul egyedi karakterük ellenére – vagy éppen annak köszönhetően.

 

 

 Rendezési elv:     Mutat: #  
  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»

Találat 1 - 5 / 5

Graacher Himmelreich Kabinett 2014

91 points Wine Spectator: "Elegant and stylish, revealing floral, lime, slate and saline notes allied to a gossamer frame. There's an intensity that dissipates slowly, with a mouthwatering aftertaste. Drink now through 2022." (03/09) 91 points Wine Enth 
Termék részletek...


Graacher Himmelreich Spätlese 2014

Hihetetlenül kifinomult, játékosan csábító bor. Finom alma- és citrusaromák mellé cizellált sósság és nedves, földes pala benyomása társul. A korty enyhe viszkozitása a „spätlese“, kései szüretelésű minőséget támasztja alá. Az összképet érett, bordó egres 
Termék részletek...


Wehlener Sonnenuhr Auslese 2011

Illatában mangó, birsalma, érett alma, citrom, mandarin, vanília, szerecsendió és még sokféle más aroma jelenik meg egy-egy pillanatra, hogy aztán újabb benyomásoknak engedjen teret. A kortyot nemes édesség és rendkívül érett bogyós gyümölcsök íze jellemz 
Termék részletek...


Wehlener Sonnenuhr Kabinett 2014

Illatában cseresznyevirág, golden alma és némi vanília. A korty kezdetén enyhe krémesség, amelyet szépen támogat a nagyszerű savszerkezet. Kiteljesedve komplex, enyhén sós, pikáns és testes, mégis gördülékeny, a lecsengésben szinte száraz mineralitással. 
Termék részletek...


Wehlener Sonnenuhr Spätlese 2014

Fiatal, még nem bontakozott ki teljesen, de az évjáratát meghazudtolóan tiszta és kifinomult. Texurája selymes, szépen öleli körül a sárgabarackos, zöldcitromos és palás aromákat. Nagyon harmonikus, hosszú lecsengésű bor, mely már ma is kellemesen iható, 
Termék részletek...  • «« Elejére
  • « Előző
  • 1
  • Következő »
  • Végére »»
Találat 1 - 5 / 5
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„A Prüm család minden borában különösképpen egyesül a finomság és az erős karakter. Nem lenne túlzás őket Bach, Goethe vagy Schinkel munkáihoz hasonlítani, ugyanakkor tökéletesen moseliek, a velejükig rizlingek és összetéveszthetetlenül Prüm-borok."
Stuart Pigott


Mit mond a cimke?

cimke_pruem_thumb

A Mosel dűlőtérképe

mosel_terkepe_thumb

Jellemző aromák

foaromak_mosel
A moseli borok kifinomultak, a citrom, mangó, sárgabarack és piros alma aromáival és a pala mineralitásával.

A Sonnenuhr dűlő

wehlener_sonnenuhr

A Wehlener Sonnenuhr dűlőben a több, mint 400 millió éves devon-korszakbeli pala a meghatározó kőzet. A köves talajréteg gyorsan átengedi az esővizet a gyökerekhez, sötét színének köszönhetően hamar felmelegszik, a kövek pedig jól tárolják a nap melegét.