Itt van most: Főoldal Aktuális RieslingHírek Rólunk

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Rólunk

E-mail Nyomtatás

banner_rolunk

Egy egész boltot egyetlen szőlőfajtának szentelni: merész, netán őrült vállalkozás? Ráadásul nem egy vörös világfajtának, mint a Cabernet Sauvignon, a Pinot Noir vagy a Merlot, hanem egy fehérbornak, amely mennyiségét nézve marginálisnak mondható?

 

A rizling

a világ legnagyszerűbb

fehér szőlőfajtája.“


Jancis Robinson, Master of Wine, London

 

Nem, se nem merészség, se nem őrültség. Azért nem, mert a világ legjobb fehér szőlőfajtájáról van szó. Az elmúlt években a rizling páratlan reneszánszát éli világszerte, és már régóta nem hiányozhat egy kitűnő étterem pincéjéből sem. És ugyanúgy nem hiányozhat egy magára valamit is adó borpiac palettájáról. Magyarországon azonban fura módon eddig ez volt a helyzet, s mi úgy gondoltuk, hogy ezen változtani kell.

A riesling.hu oldalain a rizlingek korlátozott, de izgalmas választékát találja a fajta bölcsője, Németország legjelentősebb borvidékeiről. Egyes borok világhírű borászoktól származnak, mások pedig kis családi pincéktől, amelyeket Németországban is csak a vájtfülűek ismernek. Mindegyik kiemelkedő minőségű, és mindegyik kézműves módszerekkel készült. Így valamennyi bor készítője személyes kézjegyét viseli, és tükrözi a terroir tulajdonságait, amelyen termett.

 
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 

RieslingHírlevél