Itt van most: Főoldal Termelők Borvidékek Rheingau

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Rheingau

borregio-nemetorszag-rheingau_catheader

Nincs még egy olyan német borvidék, ahol a gazdasági siker és ezzel együtt a legtöbb érintett sorsa ennyire egyetlenegy szőlőfajtától függne: a rizlingtől. A megművelt terület mintegy 80%-án rizlinget termesztenek, amivel a Rheingau egymagában a világ rizling-termőterületének 7,3%-át teszi ki. A chardonnay-t és a többi világfajtát itt hiába keressük.

A Rheingau borvidéket a rizlingnek is egy bizonyos megjelenési formája segítette világhírre: az édes vagy száraz válogatások (Auslese), bogyóválogatások (Beerenauslese), fagyott bogyóválogatások (Trockenbeerenauslese) és jégborok (Eiswein), amelyekben az elegáns édességet az aromák különlegesen rafinált játéka kíséri.

A Rheingauról bővebben

 

rheingau_kloster_eberbach
 

A borkészítés hagyománya ezen a vidéken a Kr.u. 1.évszázadba nyúlik vissza, amikor a területet a rómaik tartották megszállásuk alatt. 983-ban a Rheingau a mainzi érsekség (később választófejedelemség) fennhatósága alá került. Az ezt követő időszakban több jelentős kolostort alapítottak a vidéken, pl. a johannisbergi kolostort és az eberbachi ciszterci apátságot, amelyek nagy energiákat szenteltek a borkészítésnek. A megművelt terület már a 13. század közepén nagyjából megfelelt a borvidék mai kiterjedésének.

A Rheingau földrajzilag a Rajna-Majna vidékhez, vagyis Közép-Európa egyik legmelegebb és legszárazabb éghajlati zónájához tartozik. A klasszikus rizling-termőterület azon az 50 kilométer hosszú szakaszon fekszik, ahol a Rajna keletről nyugat felé folyik, nem pedig délről észak felé, mint egyébként.

A Rheingau néhány pincéjében rejtőznek olyan borok, amelyek még Napóleon uralkodása idején kerültek palackba, s amelyek az árveréseken időről időre feltűnést keltenek. Megfelelő tárolás esetén a rheingaui rizling ilyen hosszú idő után is élvezhető.

Telepített terület: 3088 ha
Szőlőfajták: rizling (78%), pinot noir (13%)
Meghatározó talajtípusok:  A magasabb fekvésű területeken a pala és a kvarcit, míg a völgyben az agyag és a lösz dominál. A Rheingau északnyugati végében, Assmannshausen környékén a talaj elsősorban fillit-palából áll. 

 

 Rendezési elv:     Mutat: #  

Drachenstein Riesling Auslese 2010Estate Rüdesheim 2015

A Breuer pincészet birtokbora - de sokkal több mint egy "birtokbor"... 
Termék részletek...


Magic Mountain 2015

Hűvös, minerális, citrusgyümölcsöket idéző illat, némi almával és őszibarackkal. Tiszta, feszes szerkezet, finom gyümölcsösség, hangsúlyos ásványosság és növényi jegyek jellemzik, nagyon finom, elegáns savakkal, szép textúrával, hosszú utóízzel. Lecsengé 
Termék részletek...


Nonnenberg Monopole 2015

"Elképesztően intenzív és gazdag illat és íz, fűszeresség, rengeteg gyümölcs feszes, rajongani való savak. Nagy bor!" 
Termék részletek...


Riesling Eins-Zwei-Dry 2016

Klasszikus rheingaui riesling: nagyon tiszta citrusaromák, erős, vibráló intenzitás, hosszú lecsengés… Az USÁ-ban a legnagyobb volumenben eladott német riesling, kínálatunk legnagyobb kedvence - évről évre a teljes eladások 10% -t ez adja... 
Termék részletek...

Mutat: #  
Találat 6 - 10 / 11
AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt