Itt van most: Főoldal Ízvilág Száraz Ízvilág Száraz Berg Roseneck GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Berg Roseneck GG 2015

Hűvös, minerális, citrusgyümölcsöket idéző illat, némi almával és őszibarackkal. Tiszta, feszes szerkezet, finom gyümölcsösség, hangsúlyos ásványosság és növényi jegyek jellemzik, nagyon finom, elegáns savakkal, szép textúrával, hosszú utóízzel. Lecsengése harmonikus, finoman gyümölcsös és minerális.
Berg Roseneck GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2024
Értékelések:

Robert Parker 92+ p
A Terroir-ról:

A Berg Roseneck dűlő A rheingaui Rüdesheim községhez tartozó termőhely. A dűlő középső részén lévő gránitsziklákat sűrűn benőtte a kökény és a csipkerózsa, innen a dűlő eredeti neve: Rosenhecke (rózsasövény). Az első szőlőültetvények 1200 körül jelentek meg a dűlőben, több száz, egészen kicsi, keskeny teraszon kapaszkodva fel a meredek hegyoldalra. A teraszok külső peremén végighúzódó ösvényeket csak a 18. Század elején váltották fel a hegyoldal felől fallal megerősített utak. Az 1970-től 1985-ig tartó területrendezés során a termőhelyet megerősített, járművel járható utakkal és kiszélesített, öszevont teraszokkal mentették meg az utókor számára. A déli fekvésű, 160-200 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő, 30-50%-os meredekségű ültetvények összterülete 24 hektár. A Taunus hegység gerince védi a szőlőket a hideg szelektől. A mészben szegény, eltérően köves termőtalaj összetétele pala és kvarcizt, melyben agyagos és löszös zárványok találhatóak.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 


Miből?

szolo_von_racknitz_thumb

Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...

Miben?

fahordo_acel_thumb

A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.