Berg Rottland GG 2015 |
|||||||||||||||
Illatában intenzív barack-, zsálya- és füstölt mandula aromák jelennek meg. A szájban az erős sárgabarackmag-ízhez élénk, édeskés gyógynövényes jegyek társulnak. Struktúrája markáns, összhatása mély és zamatos. Kemény magvú gyümölcsöket idéző lecsengése csodálatosan hosszú.
|
Nagyítás |
||||||||||||||
|
0 Ft / liter
|
||||||||||||||
A Terroir-ról: A Berg Schlossberg és a Berg Roseneck mellett a rüdesheimi hegy harmadik dűlője, amelybe 1704-ben telepítettek először szőlőt. A 33 fokos lejtésű dűlő neve a „reuten, rotten, roden“ igéből származik, amely alatt az eredeti növényzet irtását, a talaj megművelhetővé tételét értették. A Berg Rottland talajösszetétele változatos, nagy arányban tartalmaz palát, kvarcitot és kavicsot, amelyeket részben vékony löszréteg borít. A dűlő optimális mikroklímájának, az erős besugárzásnak köszönhetően a szőlő itt mindig gyönyörűen megérik. Sárgabarackot idéző ízvilágukkal a Berg Rottland borai talán a rüdesheimi hegy legjobbjai. Talaj: Köves, nagyrészt vöröspalából álló talaj, amelyben néhol szürkepala, kvarcit és kavics is megjelenik. Kevéssé vízáteresztő, de kiszáradásra hajlamos talaj. |
|||||||||||||||
Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...
A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.