Itt van most: Főoldal Ízvilág Száraz Ízvilág Száraz Berg Rottland GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Berg Rottland GG 2015

Illatában intenzív barack-, zsálya- és füstölt mandula aromák jelennek meg. A szájban az erős sárgabarackmag-ízhez élénk, édeskés gyógynövényes jegyek társulnak. Struktúrája markáns, összhatása mély és zamatos. Kemény magvú gyümölcsöket idéző  lecsengése csodálatosan hosszú.


 
Berg Rottland GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 11.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2025
Értékelések:

Lobenberg 94 Wine Advocate (Robert Parker) 91
A Terroir-ról:

A Berg Schlossberg és a Berg Roseneck mellett a rüdesheimi hegy harmadik dűlője, amelybe 1704-ben telepítettek először szőlőt. A 33 fokos lejtésű dűlő neve a „reuten, rotten, roden“ igéből származik, amely alatt az eredeti növényzet irtását, a talaj megművelhetővé tételét értették. A Berg Rottland talajösszetétele változatos, nagy arányban tartalmaz palát, kvarcitot és kavicsot, amelyeket részben vékony löszréteg borít. A dűlő optimális mikroklímájának, az erős besugárzásnak köszönhetően a szőlő itt mindig gyönyörűen megérik. Sárgabarackot idéző ízvilágukkal a Berg Rottland borai talán a rüdesheimi hegy legjobbjai. Talaj: Köves, nagyrészt vöröspalából álló talaj, amelyben néhol szürkepala, kvarcit és kavics is megjelenik. Kevéssé vízáteresztő, de kiszáradásra hajlamos talaj.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 


Miből?

szolo_von_racknitz_thumb

Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...

Miben?

fahordo_acel_thumb

A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.