Itt van most: Főoldal Ízvilág Száraz Ízvilág Száraz Berg Schlossberg GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Berg Schlossberg GG 2015

Leitz zászlósbora, és nagy valószínűséggel az évjárat legjobb száraz rizlingje a Rheingauból, sőt, talán egész Németországból. Kifejező, ásványos illat, mely sárga- és őszibarackot, citrusgyümölcsöket és friss fűszernövényeket idéz.  A szájban zaftos és gyümölcsös, ismét megjelenik a citrus és a sárgabarack, amihez mandarin társul, s az egészet körbeveszi a kifinomult mineralitás feszültsége. A bor komplex, sűrű és mély, nagyon kifejező. A savak élénkek, a szájpadláson újra előköszönnek a fűszernövények, textúrája selymesen friss. Elegáns bor lenyűgözően hosszú lecsengéssel, amelyben ismét erősen megjelenik mind a gyümölcsösség, mind a mineralitás.
Berg Schlossberg GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2030
Értékelések:

Robert Parker 96 p Gault Millau 92 p Lobenberg 96 p
A Terroir-ról:

A 70 fokos lejtésű rüdesheimi Berg Schlossberg a Rheingau legmeredekebb és Rüdesheim kétségtelenül legjobb dűlője. Nevét az ehrenfelsi várromnak köszönheti (Schloss=kastély, vár). A rüdesheimi hegy szőlői, és különösen a Berg Schlossberg védett dűlői intenzív napsütést élveznek. A magas pala- és kvarcittartalmú talaj elraktározza a nap melegét, majd éjjel visszaadja azt a szőlőnek. A borok karcsúak, elegánsak, gyakran őszibarackos és diós aromákkal. Talaj: Köves kvarcitpala, néhol vöröspala rétegekkel. Száraz, enyhén savas vagy semleges talaj, amely a magas kőzettartalom miatt könnyen átereszti a vizet, így hajlamos a kiszáradásra. Aszályos években csak az öreg, mélyen gyökerező tőkék boldogulnak.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 


Miből?

szolo_von_racknitz_thumb

Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...

Miben?

fahordo_acel_thumb

A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.