Itt van most: Főoldal Aktuális RieslingBlog Heymann-Löwenstein 2008-as évjárat bemutató, I.

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Heymann-Löwenstein 2008-as évjárat bemutató, I.

E-mail Nyomtatás

hl_logoA hétvégén végre eljött a nagy nap: a moseli Heymann-Löwensteinék bemutatták az eddig féltve őrzött 2008-as évjáratot az izgatott közönségnek.

Már a sorozat első tagja, a „Schieferterassen" (A P 1610, második letöltés, csavaros kupak) megmutatta, hogy mire számítsunk ettől az évjárattól. A bor illata a Löwenstein-boroktól megszokottnál egy kicsit halványabb, még enyhén élesztős felhangokkal és grapefruit-magot idéző minerális jegyekkel. A szájban is filigrán benyomást hagy, szép sav, jó lecsengés. Számomra a sorozat egyik legharmonikusabb és leglelkesítőbb bora. A „Schieferterassen" első letöltése közvetlen összehasonlításban valamivel testesebb, jobban emlékeztet a 2007-esre.

A "Von Blauem Schiefer" több savval rendelkezik és a korábbi évjáratokkal ellentétben testesebb, mint a „Schieferterassen". Karamella aromák és krémes textúra, a lecsengése lehetne hosszabb. Még nem találta meg az egyensúlyát.

A "Kirchberg" most is hozta a jellegzetes, gyümölcsös jegyektől mentes formáját, tengeri szellőt, jódot és kagylót idéző aromákkal. A tengeri herkentyűket elég erős savas hullám sodorja az ember nyelvére. A lecsengésben viszont a savak jól beépülnek a bor szerkezetébe. Mindenképp levegőztetni kell!

A "Röttgen"-nel visszatérünk a vitamindús gyümölcsökhöz. A sárgabarack és a szőlőhegyi őszibarack mellé némi tannin is társul. Az összhatás nagyon kellemes, illik a 2008-as évjárattól eddig megszokott képbe, kevésbé opulens, mint a korábbi évjáratok. Az egyik kedvenc borom erről a kóstolóról.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 

RieslingHírlevél