Itt van most: Főoldal Borvidékek Rheingau Borvidékek Rheingau Berg Roseneck GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Berg Roseneck GG 2015

Hűvös, minerális, citrusgyümölcsöket idéző illat, némi almával és őszibarackkal. Tiszta, feszes szerkezet, finom gyümölcsösség, hangsúlyos ásványosság és növényi jegyek jellemzik, nagyon finom, elegáns savakkal, szép textúrával, hosszú utóízzel. Lecsengése harmonikus, finoman gyümölcsös és minerális.




Berg Roseneck GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2024
Értékelések:

Robert Parker 92+ p
A Terroir-ról:

A Berg Roseneck dűlő A rheingaui Rüdesheim községhez tartozó termőhely. A dűlő középső részén lévő gránitsziklákat sűrűn benőtte a kökény és a csipkerózsa, innen a dűlő eredeti neve: Rosenhecke (rózsasövény). Az első szőlőültetvények 1200 körül jelentek meg a dűlőben, több száz, egészen kicsi, keskeny teraszon kapaszkodva fel a meredek hegyoldalra. A teraszok külső peremén végighúzódó ösvényeket csak a 18. Század elején váltották fel a hegyoldal felől fallal megerősített utak. Az 1970-től 1985-ig tartó területrendezés során a termőhelyet megerősített, járművel járható utakkal és kiszélesített, öszevont teraszokkal mentették meg az utókor számára. A déli fekvésű, 160-200 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő, 30-50%-os meredekségű ültetvények összterülete 24 hektár. A Taunus hegység gerince védi a szőlőket a hideg szelektől. A mészben szegény, eltérően köves termőtalaj összetétele pala és kvarcizt, melyben agyagos és löszös zárványok találhatóak.



AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt


A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

Rheingau-i termelőink

Georg Breuer
Weingut Josef Leitz

Jellemző aromák

foaromak_rheingau
Karakteres savak, őszibarack, méz, néha gyanta, dió és föld - a rheingaui borokat gyakorta jellemzik ezek az illatok és ízek.

A Rheingau talajtípusai

loess_thumb

A magasabb területeken főként pala és kvarcit, a völgyben lösz és agyag alkotja a talajt, melyen temperamentumos és fűszeres fehérborok teremnek. A Rheingau északnyugati végében, Assmannshausennél a fillitpala dominál. A képen: löszben gyökerező tőke.