Itt van most: Főoldal Borvidékek Rheingau Borvidékek Rheingau Drachenstein Riesling Auslese 2010

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Drachenstein Riesling Auslese 2010

Nagyon friss, hűvös, szőlős, grüneres fűszerekkel, kis botritisszel. Kóstolva elektromosnak hat, a sav pengeéles és mégis gyönyörűen besimul. Vibrál, zsong, üdít. Lehengerlő.

 
Drachenstein Riesling Auslese 2010
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 7.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2018
Értékelések:

A Terroir-ról:

A 70 fokos lejtésű rüdesheimi Berg Schlossberg a Rheingau legmeredekebb és Rüdesheim kétségtelenül legjobb dűlője. Nevét az ehrenfelsi várromnak köszönheti (Schloss=kastély, vár). A rüdesheimi hegy szőlői, és különösen a Berg Schlossberg védett dűlői intenzív napsütést élveznek. A magas pala- és kvarcittartalmú talaj elraktározza a nap melegét, majd éjjel visszaadja azt a szőlőnek. A borok karcsúak, elegánsak, gyakran őszibarackos és diós aromákkal. Talaj: Köves kvarcitpala, néhol vöröspala rétegekkel. Száraz, enyhén savas vagy semleges talaj, amely a magas kőzettartalom miatt könnyen átereszti a vizet, így hajlamos a kiszáradásra. Aszályos években csak az öreg, mélyen gyökerező tőkék boldogulnak.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt


A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

Rheingau-i termelőink

Georg Breuer
Weingut Josef Leitz

Jellemző aromák

foaromak_rheingau
Karakteres savak, őszibarack, méz, néha gyanta, dió és föld - a rheingaui borokat gyakorta jellemzik ezek az illatok és ízek.

A Rheingau talajtípusai

loess_thumb

A magasabb területeken főként pala és kvarcit, a völgyben lösz és agyag alkotja a talajt, melyen temperamentumos és fűszeres fehérborok teremnek. A Rheingau északnyugati végében, Assmannshausennél a fillitpala dominál. A képen: löszben gyökerező tőke.