Ockfener Bockstein 2011 |
|||||||||||||||
Már most ellenállhatatlan, finoman, bársonyosan telt, enyhén zöldes árnyalatú, dús textúrájú. Lecsengése hihetetlenül hosszú. |
![]() Nagyítás |
||||||||||||||
|
0 Ft / liter
|
||||||||||||||
A Terroir-ról: Ockfen községben fekvő dűlő, melynek nevével kapcsolatban kétféle magyarázattal találkozhatunk. Az egyik szerint a Geißbock, „kecskebak“ szóra vezethető vissza, amely a dionüszosz-kultuszban a termékenység egyik szimbóluma volt. Mivel a kecskék gyakran tettek nagy kárt a szőlőben, a dionüsziák kedvelt állatáldozatai voltak, és a szőlőhegyek nevében is gyakran találkozni velük. A másik magyarázat nem nyúl vissza ilyen messzire, eszerint egy Freiherr von Bock nevű nemes gyakran vadászott a dűlő tetején fekvő sziklacsoport fedezékéből, s ezért kezdték el a hegyet „Bock sziklája“-ként (der Bock sein Stein) emlegetni. A dűlő nyugati és keleti része dél felé néz, a középső rész és néhány keleti parcella pedig délnyugati tájolású. Az 53 hektáros termőterület 180 és 320 méter közötti magasságban fekszik, meredeksége 35 és 60% között változik. A hegygerincen húzódó erdő kitűnő védelmet nyújt a hideg szelek ellen. Talaj A talaj fő összetevői a devon-korszakbeli szürkepala és a grauwacke, amihez kvarctartalmú homokkő és részben sárgás színű termőföld keveredik. |
|||||||||||||||
Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...
A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.