Itt van most: Főoldal Termelők von Racknitz Termelők von Racknitz Hermannshöhle GG 2013

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Hermannshöhle GG 2013

A Nahe legismertebb dűlőjéből, részint 50 éves tőkékről származik ez az elegáns, nagy mélységű rizling. Kifinomult ásványosság, intenzív őszibarack aromák jellemzik, lecsengése hosszú. Nagy érési potenciál rejlik benne.
Hermannshöhle GG 2013
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 11.5% Vol.
Maradékcukor: 7.3 g/l
Sav: 7.3 g/l
Fogyasztható: 2020+
Értékelések:

A Terroir-ról:

Niederhäuser Hermannshöhle Németország egyik legjobb, tökéletes lejtésű, déli fekvésű dűlője, porfírral és melafírral átszőtt szürkepalában gyökerező tőkékkel. Az itt termett borok ízvilága tömör, ásványokban és aromákban gazdag, lecsengése elbűvölő. Talaj: porfír Fekvés: déli A tőkék életkora: 55 évesigAKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Ez a borászat számomra az év felfedezése. A pince kínálatát csodálatra méltó letisztultság és struktúra jellemzi. Az élvonalban négy gyönyörű, száraz karakterbor áll, amelyek illatukban, ízükben és szerkezetükben is saját terroirjukat adják vissza. Bravó!”
Mario Scheuermann borújságíró, 2008 december

Mit mond a cimke?

cimke_von_racknitz_thumb

A borászat környéke

terkep_von_racknitz_dulo_thumb

A Hermannshöhle dűlő

fekete_pala_thumb

A Hermannshöhle dűlő Niederhausen községnél – több, mint száz éve a legnagyobbra tartott termőhely a Nahe mentén. A talajban szürkésfekete pala, vulkáni erupciós kőzet, porfír és mészkő keveredik. Súlyos, de finom fűszerességű és elegáns rizlingek származnak innen, melyek komplexek és hosszú élettartamúak.