Disibodenberg 2013 |
|||||||||||||||
30 éves tőkékről, a Disibodenberg legjobb parcellájából származik, amely parabolaszerűen dél felé nyílik, fölötte pedig egy hatalmas, a meleget elraktározó homokkő szikla. Finoman fűszeres ásványosság, visszafogott citrus, alma és sárgabarack aromák párosulnak élénk, de finom savakkal. |
![]() Nagyítás |
||||||||||||||
|
0 Ft / liter
|
||||||||||||||
A Terroir-ról: Odernheimer Kloster Disibodenberg Déli fekvésű, nagyon meredek hegyoldal, tizenegy kilométernyi homokkő támfallal. Az egyik legjobb dűlő a Nahe mentén, bár az utóbbi száz évben elhanyagolták, s csak a von Racknitz család fáradozásának köszönhetően kelt újra életre. A disibodenbergi réteges kőzeten (ld. lent), a teraszok különleges mikroklímájában a szőlőszemek tökéletesen megérnek. Az itt termett ásványos, exotikus gyümölcsöket idéző és krémes, lágy textúrájú borok visszaadják a dűlőnek régi hírnevét. Talaj: disibodenbergi réteges kőzet (Disibodenberger Schichten: a hegyről elnevezett, homokkőből és palatartalmú agyagkőből álló kemény üledékes kőzet) Fekvés: déli A tőkék életkora: 35 évesig |
|||||||||||||||
A Hermannshöhle dűlő Niederhausen községnél – több, mint száz éve a legnagyobbra tartott termőhely a Nahe mentén. A talajban szürkésfekete pala, vulkáni erupciós kőzet, porfír és mészkő keveredik. Súlyos, de finom fűszerességű és elegáns rizlingek származnak innen, melyek komplexek és hosszú élettartamúak.