Itt van most: Főoldal Termelők von Racknitz Termelők von Racknitz Disibodenberg 2013

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Disibodenberg 2013

30 éves tőkékről, a Disibodenberg legjobb parcellájából származik, amely parabolaszerűen dél felé nyílik, fölötte pedig egy hatalmas, a meleget elraktározó homokkő szikla. Finoman fűszeres ásványosság, visszafogott citrus, alma és sárgabarack aromák párosulnak élénk, de finom savakkal.
Disibodenberg  2013
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 3.5 g/l
Sav: 5.4 g/l
Fogyasztható: 2020+
Értékelések:

A Terroir-ról:

Odernheimer Kloster Disibodenberg Déli fekvésű, nagyon meredek hegyoldal, tizenegy kilométernyi homokkő támfallal. Az egyik legjobb dűlő a Nahe mentén, bár az utóbbi száz évben elhanyagolták, s csak a von Racknitz család fáradozásának köszönhetően kelt újra életre. A disibodenbergi réteges kőzeten (ld. lent), a teraszok különleges mikroklímájában a szőlőszemek tökéletesen megérnek. Az itt termett ásványos, exotikus gyümölcsöket idéző és krémes, lágy textúrájú borok visszaadják a dűlőnek régi hírnevét. Talaj: disibodenbergi réteges kőzet (Disibodenberger Schichten: a hegyről elnevezett, homokkőből és palatartalmú agyagkőből álló kemény üledékes kőzet) Fekvés: déli A tőkék életkora: 35 évesigAKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Ez a borászat számomra az év felfedezése. A pince kínálatát csodálatra méltó letisztultság és struktúra jellemzi. Az élvonalban négy gyönyörű, száraz karakterbor áll, amelyek illatukban, ízükben és szerkezetükben is saját terroirjukat adják vissza. Bravó!”
Mario Scheuermann borújságíró, 2008 december

Mit mond a cimke?

cimke_von_racknitz_thumb

A borászat környéke

terkep_von_racknitz_dulo_thumb

A Hermannshöhle dűlő

fekete_pala_thumb

A Hermannshöhle dűlő Niederhausen községnél – több, mint száz éve a legnagyobbra tartott termőhely a Nahe mentén. A talajban szürkésfekete pala, vulkáni erupciós kőzet, porfír és mészkő keveredik. Súlyos, de finom fűszerességű és elegáns rizlingek származnak innen, melyek komplexek és hosszú élettartamúak.