Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Klamm 2013

Mély és sokrétű, fűszeres illat, exotikus nüanszokkal és egy lehelletnyi feketeszederrel. A korty feszes és lédús, érett, tiszta gyümölccsel és némi borssal. Nagyon finom, élénk savak, szép test. Az íz hosszantartó, mély, nagyon minerális, erőteljes. Nagyon szép, komplex, fűszeres lecsengés. Terroir-bor a javából!
Klamm 2013
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 5.7 g/l
Sav: 6.3 g/l
Fogyasztható: 2018+
Értékelések:

Wein-Plus 91
A Terroir-ról:

Niederhäuser Klamm A Niederhausen községhez tartozó, déli fekvésű Klamm dűlő parabolaként fogja be a napsugarakat és raktározza el a meleget. A meredek dűlő kitűnő adottságai a borok hihetelenül gazdag aromavilágában és hosszú lecsengésében köszönnek vissza. Talaj: porfír Fekvés: déli A tőkék életkora: 55 évesigAKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Ez a borászat számomra az év felfedezése. A pince kínálatát csodálatra méltó letisztultság és struktúra jellemzi. Az élvonalban négy gyönyörű, száraz karakterbor áll, amelyek illatukban, ízükben és szerkezetükben is saját terroirjukat adják vissza. Bravó!”
Mario Scheuermann borújságíró, 2008 december

Mit mond a cimke?

cimke_von_racknitz_thumb

A borászat környéke

terkep_von_racknitz_dulo_thumb

A Hermannshöhle dűlő

fekete_pala_thumb

A Hermannshöhle dűlő Niederhausen községnél – több, mint száz éve a legnagyobbra tartott termőhely a Nahe mentén. A talajban szürkésfekete pala, vulkáni erupciós kőzet, porfír és mészkő keveredik. Súlyos, de finom fűszerességű és elegáns rizlingek származnak innen, melyek komplexek és hosszú élettartamúak.