Itt van most: Főoldal Termelők von Racknitz Termelők von Racknitz Traiser Rotenfels 2013

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Traiser Rotenfels 2013

Illatában érett, részben aszalt barack, finom málnás-szedres aromákkal, enyhén karamelles jegyekkkel és meleg hatású ásványossággal. A korty olajosan testes, lédús, enyhén édes. Nagyon érett, szinte karamelles gyümölcsösség, finom savak, növényi és dohányos jegyek. Nagyon szép test, hosszan tartó íz, gyönyörű lecsengés. Hatalmas kifejezőerő!
Traiser Rotenfels  2013
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 8.1 g/l
Sav: 5.6 g/l
Fogyasztható: 2025
Értékelések:

Wein-Plus 88
A Terroir-ról:

Traiser Rotenfels A Trais község melletti Rotenfels dűlő az azonos nevű nagy sziklamasszívum, a „Vörös szikla“ és egy terméskőből épült alagút-bejárat között fekszik. A kiemelkedően jó adottságú dűlőben 70 évesnél idősebb tőkék gyökereznek. A terület egy része valaha a mára elfeledett „Norheimer Götzenfels“ nevű csúcsdűlőhöz tartozott. A talaj a vulkanikus eredetű riolit sziklatömb agyaggal kevert törmelékéből áll. A dűlőben minden feltétel adott a rizling aromagazdagságának kibontakoztatásához. Talaj: Melafir Fekvés: déli A tőkék életkori: 70 éves körülAKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Ez a borászat számomra az év felfedezése. A pince kínálatát csodálatra méltó letisztultság és struktúra jellemzi. Az élvonalban négy gyönyörű, száraz karakterbor áll, amelyek illatukban, ízükben és szerkezetükben is saját terroirjukat adják vissza. Bravó!”
Mario Scheuermann borújságíró, 2008 december

Mit mond a cimke?

cimke_von_racknitz_thumb

A borászat környéke

terkep_von_racknitz_dulo_thumb

A Hermannshöhle dűlő

fekete_pala_thumb

A Hermannshöhle dűlő Niederhausen községnél – több, mint száz éve a legnagyobbra tartott termőhely a Nahe mentén. A talajban szürkésfekete pala, vulkáni erupciós kőzet, porfír és mészkő keveredik. Súlyos, de finom fűszerességű és elegáns rizlingek származnak innen, melyek komplexek és hosszú élettartamúak.