Itt van most: Főoldal Borvidékek Saar Borvidékek Saar Ockfener Bockstein 2011

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Ockfener Bockstein 2011

Már most ellenállhatatlan, finoman, bársonyosan telt, enyhén zöldes árnyalatú, dús textúrájú. Lecsengése hihetetlenül hosszú.




Ockfener Bockstein 2011
Nagyítás

9 900 Ft 13 200 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2030
Értékelések:

A Terroir-ról:

Ockfen községben fekvő dűlő, melynek nevével kapcsolatban kétféle magyarázattal találkozhatunk. Az egyik szerint a Geißbock, „kecskebak“ szóra vezethető vissza, amely a dionüszosz-kultuszban a termékenység egyik szimbóluma volt. Mivel a kecskék gyakran tettek nagy kárt a szőlőben, a dionüsziák kedvelt állatáldozatai voltak, és a szőlőhegyek nevében is gyakran találkozni velük. A másik magyarázat nem nyúl vissza ilyen messzire, eszerint egy Freiherr von Bock nevű nemes gyakran vadászott a dűlő tetején fekvő sziklacsoport fedezékéből, s ezért kezdték el a hegyet „Bock sziklája“-ként (der Bock sein Stein) emlegetni. A dűlő nyugati és keleti része dél felé néz, a középső rész és néhány keleti parcella pedig délnyugati tájolású. Az 53 hektáros termőterület 180 és 320 méter közötti magasságban fekszik, meredeksége 35 és 60% között változik. A hegygerincen húzódó erdő kitűnő védelmet nyújt a hideg szelek ellen. Talaj A talaj fő összetevői a devon-korszakbeli szürkepala és a grauwacke, amihez kvarctartalmú homokkő és részben sárgás színű termőföld keveredik.



AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt


A Saar régió térképe

saar_terkepe_thumb

Saar-menti termelőink

Peter Lauer
Weinhof Herrenberg

Jellemző aromák

foaromak_saar
A Saar-menti borok filigránok, citrusos, mangós és sárgabarackos jegyekkel, a moselieknél több savval, tipikusan saari "acélos" aromákkal.

A Saar talajtípusai

grauwacke_thumb
Különböző mértékben erodálódott pala, szürke homokkő (Grauwacke). Termőtalaj: agyagos barnaföld, helyenként piros elszíneződéssel. A képen: Grauwacke