Itt van most: Főoldal Aktuális RieslingHírek Gault Millau németországi borkalauz 2011: az „Év borásza“ címet Johannes Leitznek ítélte

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Gault Millau németországi borkalauz 2011: az „Év borásza“ címet Johannes Leitznek ítélte

E-mail Nyomtatás
Winzer_des_Jahres_2011Hogy 2009 valóban az évszázad egyik legjobb évjárata lesz-e, ahogy azt már a szüret során sokan megjósolták, azt csak az idő fogja megmondani. A Gault Millau borkalauz főszerkesztője, Joel Payne számára azonban egy biztos: „2009-ből szinte bármelyik bort vakon meg lehet venni. Majdnem minden borász szép borokat készített, és a legjobbaknál hihetetlen magas a minőség."

A Gault Millau kóstolási sorozata után a hivatásos borszakértők tanácsa a 2009-es évjárathoz röviden csak ennyi: „Venni, venni, venni!" Nemcsak, mert szinte minden palackban jó bor van, hanem azért is, mert a következő évjárat minden valószínűség szerint jóval gyengébb lesz: minőségileg is, de a mennyiség szempontjából mindenképp.

A Gault Millau szerkesztősége az „Év borásza" címet Johannes Leitznek ítélte, a rheingaui Josef Leitz borászattól. „A Leitz nevet kezdetben még helyben is alig ismerték. Ma pedig Johannes Leitz borai a nagyszerű rheingaui rizling megtestesülésének számítanak – nemcsak Németországban, hanem külföldön is" – méltatta Joel Payne Johannes Leitz-et, aki már rég a rheingaui borászok élvonalába tartozik.

A Johannes Leitz borokhoz....

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 

RieslingHírlevél