Itt van most: Főoldal Aktuális RieslingHírek Frissítőek, mint a forrásvíz – a Joh. Jos. Prüm Borászat borai

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Frissítőek, mint a forrásvíz – a Joh. Jos. Prüm Borászat borai

E-mail Nyomtatás
«A Prüm borok bája minden, csak nem hivalkodó vagy kendőzetlen. Mindegyikben közös a kifinomultság és az erős karakter különös kombinációja. Nem lenne túlzás őket Bach, Goethe vagy Schinkel munkáihoz hasonlítani, ugyanakkor tökéletesen moseliek, a velejükig rizlingek és összetéveszthetetlenül Prüm-borok.» Stuart Pigott

pruem4Joh. Jos. Prüm – már maga a név is megdobogtatja a rizling-rajongók szívét. A Mosel menti Bernkastel és Wehlen dűlőiből évtizedek óta olyan rizlingek kerülnek ki, amelyek a világ legszebb, legelragadóbb fehérborai közé tartoznak. Nem magától értetődő, hogy ezeket a nagyszerű borokat egy kereskedő a kínálatában tudhatja, ezért nagyon büszkék vagyunk, hogy forgalmazhatjuk Magyarországon a Prüm-féle rizlingeket.

A borok legendás híre 14 hektár szőlőn alapul, a környék legjobb dűlőiben. A legnagyobb terület a Wehlener Sonnenuhr ("Wehleni Napóra") dűlőben fekszik. Ez egy szinte teljesen ideális termőhely, amely arról kapta a nevét, hogy a jelenlegi tulajdonos, Manfred Prüm ükapjának a fivére, 1842-ben egy nagy napórát készíttetett a dűlőben. A család másik jelentős dűlője a Graacher Himmelreich, amely Manfred Prüm szerint nem sokban különbözik a Sonnenuhrtól. A nap előnyösebb állásának köszönhetően azonban a Wehlener Sonnenuhr dűlőből közepes években jóval szebb borok kerülnek ki. Mindkét dűlőben elsősorban devon-korszakbeli pala törmelékéből áll a termőtalaj, amin a filoxéra nem érzi jól magát. Ezért Prüm több, mint húsz éve csak sajátgyökerű tőkéket ültet, s ezek aránya a birtokon több, mint 90%. A sajátgyökerű tőkék előnye például, hogy a szőlőt tovább a tőkén lehet hagyni és a savak lassaban bomlanak le a szemekben.

Fontos figyelmeztetés: a Joh. Jos. Prüm pince borait legendásan hosszú élettartam és könnyedség jellemzi. Fiatal boroknál gyakran megfigyelhető egy viszonylag kellemetlen élesztős jegy. Nem egy öt évnél fiatalabb Prüm-borra mondták már, hogy büdös! Manfred Prüm ezt borai nagyon hosszúra nyúló alkoholos erjedésével magyarázza, amely általában csak a szüret utáni januárban zárul le. A Prüm-borok fogyasztásához tehát türelem kell, ezért tudatosan választottunk kicsit régebbi évjáratokat az Önök számára.

ws_aus

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 

RieslingHírlevél