Itt van most: Főoldal Aktuális RieslingHírek A hónap bora: J.J. Prüm - Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2011

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

A hónap bora: J.J. Prüm - Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2011

E-mail Nyomtatás

mosel-panorama-5-400-600-80

 

Dr. Manfred Prüm és leánya Katharina a Joh. Jos. Prüm birtokról különösen ismertek magasszintű egyensúllyal bíró Spätlese rizlingjeikről. Nem meglepő, hogy a kimagasló 2011-es évben újra nagyszerű borokat alkottak. A Wehlener Sonnenuhr Spätlese egy varázslatos bor, mely tökéletesen kombinálja a teljesen beérett szőlő gazdag komplexitását a birtokra jellemző precizitással és jól ihatósággal. Azonban türelemre van szükség ahhoz, hogy ebben a borban rejlő potenciált teljes szépségében élvezhessük, így arra ösztökélünk mindenkit, aki szeretne közelebbi ismeretségbe kerülni ezzel a borral, hogy jóval a kóstolás előtt (akár napokkal hamarabb is) nyissák ki és dekantálják!

 

A Birtok szenzációs borokat alkotott a 2011-es évjáratban, melyeknek közös jellemzője az az “intenzív könnyedség” amely “bajnokának” tarták a Prüm birtokot. A teljes szortiment áttekintése a MoselFineWines 20. számában kerül bemutatásra.

 

A bor értékelése:

 

Joh. Jos. Prüm: Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2011 -   93+ pont

 

Ez a bor a fehérhúsú barack, a fehérvirágok (akác, lonc) és füstös pala delikát egyvelegéről szól, mely megidézi a 1980-as és 1990-es évek nagy Auslese évjáratainak emlékezetes borait. Intenzív, tiszta és friss ízek, különleges krémesség adódik hozzá, igen hosszú lecsengéssel, anélkül, hogy bármiféle „súlyosságot” adna a borhoz. Vibráló komplexitása ellenére még mindig visszafogottnak tekinthető, igazi szépségét csak hosszabb palackos érlelés után érheti el. Későbbi, érettebb állapotában a jelenleginél is magasabb pontszámot érdemel!

 

Érlelési potenciál: 2023-2041!

 

MoselFineWines.com

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 

RieslingHírlevél