Itt van most: Főoldal Borvidékek Nahe Borvidékek Nahe Disibodenberg 2013

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Disibodenberg 2013

30 éves tőkékről, a Disibodenberg legjobb parcellájából származik, amely parabolaszerűen dél felé nyílik, fölötte pedig egy hatalmas, a meleget elraktározó homokkő szikla. Finoman fűszeres ásványosság, visszafogott citrus, alma és sárgabarack aromák párosulnak élénk, de finom savakkal.
Disibodenberg  2013
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 3.5 g/l
Sav: 5.4 g/l
Fogyasztható: 2020+
Értékelések:

A Terroir-ról:

Odernheimer Kloster Disibodenberg Déli fekvésű, nagyon meredek hegyoldal, tizenegy kilométernyi homokkő támfallal. Az egyik legjobb dűlő a Nahe mentén, bár az utóbbi száz évben elhanyagolták, s csak a von Racknitz család fáradozásának köszönhetően kelt újra életre. A disibodenbergi réteges kőzeten (ld. lent), a teraszok különleges mikroklímájában a szőlőszemek tökéletesen megérnek. Az itt termett ásványos, exotikus gyümölcsöket idéző és krémes, lágy textúrájú borok visszaadják a dűlőnek régi hírnevét. Talaj: disibodenbergi réteges kőzet (Disibodenberger Schichten: a hegyről elnevezett, homokkőből és palatartalmú agyagkőből álló kemény üledékes kőzet) Fekvés: déli A tőkék életkora: 35 évesigAKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt


Jellemző aromák

foaromak_nahe
A Nahe boraiban a sárgabarack, birsalma, körte, csipkerózsa és kökény aromái jelennek meg gyakran. A riolittartalmú talaj piros almát és bogyós gyümölcsöket idéző jegyeket eredményezhet.

A Nahe dűlőtérképe

nahe_duloterkepe_thumb

A Nahe talajtípusai

talaj_nahe_thumb

A Nahe alsó szakaszán kvarcit  és pala, a középső és felső  szakaszon porfir, melafir és  színes színes homokkő, Bad  Kreuznach város környékén  porladt homokkő, lösz és agyag.