Itt van most: Főoldal Termelők Mosbacher Termelők Mosbacher Ungeheuer Großes Gewächs 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Ungeheuer Großes Gewächs 2015

Színe közepes zöldessárga. Illata összetett, friss, narancsszínű gyümölcsöket idéz – sárgabarackot, grapefruitot. Trópusi tónusok is megjelennek, ananász és sárgadinnye, fűszeres-mentás aláfestéssel. Ízében a hihetetlenül koncentrált, zaftos gyümölcsösséghez és az extrakt erőteljes édességéhez élénken minerális savak társulnak. A szájüreg minden zugát kitöltő, hatalmas, szinte véget nem érő utóíze a korty méltó befejezése.
Ungeheuer Großes Gewächs 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 13.5% Vol.
Maradékcukor: 5 g/l
Sav: 8.8 g/l
Fogyasztható: 2025+
Értékelések:

Gault Millau 94, Eichelmann 95p Robert Parker 92+ p
A Terroir-ról:

A Forster Ungeheuer („forsti rémség“) dűlő talán az egyik legszokatlanabb elnevezésű termőhely Németországban. A negatív asszociációk ne tévesszenek meg senkit, a névnek nincs köze semmiféle szörnyeteghez, hanem egy a környéken használatos családnévre vezethető vissza. A közeli Deidesheimben már a 17. században élt egy Johann Adam Ungeheuer nevű községi írnok. Ennek ellenére Forst község büszkén felállíttatott két kőből faragott szörnyet a helység bejáratánál, emlékeztetőül legjobb termőhelyükre. A Haard hegység lankáinak védelmében fekvő Ungeheuer dűlőben a szőlő szinte minden évben gyönyörűen beérik, s ennek köszönhetően híres az itt termett borok kifejező, csábító gyümölcsössége. A déli-délkeleti fekvésű, legmeredekebb részein 30%-os lejtésű dűlő összterülete 33 hektár, melynek mintegy 30%-a teraszos kialakítású. A talaj mészkővel kevert törmelékes színes homokkőből és bazaltból áll. A vastag termőtalaj-rétegben a víz jól elraktározódik, s így szárazabb időszakokban is megfelelő vízellátást biztosít.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

4/5 szőlő - Gault Millau

****/* Eichelmann

A Pfalz egyik legjobb pincéje. A borászat megbízhatóan évről évre nagyszerű sorozatokat mutat be, élükön a kitűnő száraz "Grosses Gewächs" rizlingekkel."
Eichelmann


Mit mond a cimke?

mosbacher_cimke_thumb

A borászat környéke

terkep_mosbacher_thumb