Itt van most: Főoldal Termelők Josef Leitz Termelők Leitz Berg Roseneck GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Berg Roseneck GG 2015

Hűvös, minerális, citrusgyümölcsöket idéző illat, némi almával és őszibarackkal. Tiszta, feszes szerkezet, finom gyümölcsösség, hangsúlyos ásványosság és növényi jegyek jellemzik, nagyon finom, elegáns savakkal, szép textúrával, hosszú utóízzel. Lecsengése harmonikus, finoman gyümölcsös és minerális.
Berg Roseneck GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 12.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2024
Értékelések:

Robert Parker 92+ p
A Terroir-ról:

A Berg Roseneck dűlő A rheingaui Rüdesheim községhez tartozó termőhely. A dűlő középső részén lévő gránitsziklákat sűrűn benőtte a kökény és a csipkerózsa, innen a dűlő eredeti neve: Rosenhecke (rózsasövény). Az első szőlőültetvények 1200 körül jelentek meg a dűlőben, több száz, egészen kicsi, keskeny teraszon kapaszkodva fel a meredek hegyoldalra. A teraszok külső peremén végighúzódó ösvényeket csak a 18. Század elején váltották fel a hegyoldal felől fallal megerősített utak. Az 1970-től 1985-ig tartó területrendezés során a termőhelyet megerősített, járművel járható utakkal és kiszélesített, öszevont teraszokkal mentették meg az utókor számára. A déli fekvésű, 160-200 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő, 30-50%-os meredekségű ültetvények összterülete 24 hektár. A Taunus hegység gerince védi a szőlőket a hideg szelektől. A mészben szegény, eltérően köves termőtalaj összetétele pala és kvarcizt, melyben agyagos és löszös zárványok találhatóak.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Johannes Leitz borai tartalmasak és elegánsak, koncentráltak és mégis filgrának, egyesítik az erőt és az ásványosságot. Komplex borok, amelyek nagyon hosszú jövő elébe néznek!"
Gerhard Eichelmann

Mit mond a cimke?

cimke_leitz_thumb

A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

A borászat környéke

terkep_josef_leitz_dulo_thumb

A Rottland dűlő

voros_pala_thumb

Berg Rottland. A dűlő talajában a vöröspala a jellemző, mely szürkepalával, kvarcittal és folyami kaviccsal keveredik. A darabos kövek magas aránya miatt a talajból hamar elszökik a víz, így az hajlamos a kiszáradásra. Nagy, feszes szerkezetű borok származnak innen, melyek a Schlossberg dűlőben termettekhez képest dominánsabbak, gyümölcsösebbek és kevésbé minerálisak, trópusi gyümölcsöket idéző aromákkal.