Itt van most: Főoldal Termelők Josef Leitz Termelők Leitz Drachenstein Riesling Auslese 2010

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Drachenstein Riesling Auslese 2010

Nagyon friss, hűvös, szőlős, grüneres fűszerekkel, kis botritisszel. Kóstolva elektromosnak hat, a sav pengeéles és mégis gyönyörűen besimul. Vibrál, zsong, üdít. Lehengerlő.

 
Drachenstein Riesling Auslese 2010
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 7.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2018
Értékelések:

A Terroir-ról:

A 70 fokos lejtésű rüdesheimi Berg Schlossberg a Rheingau legmeredekebb és Rüdesheim kétségtelenül legjobb dűlője. Nevét az ehrenfelsi várromnak köszönheti (Schloss=kastély, vár). A rüdesheimi hegy szőlői, és különösen a Berg Schlossberg védett dűlői intenzív napsütést élveznek. A magas pala- és kvarcittartalmú talaj elraktározza a nap melegét, majd éjjel visszaadja azt a szőlőnek. A borok karcsúak, elegánsak, gyakran őszibarackos és diós aromákkal. Talaj: Köves kvarcitpala, néhol vöröspala rétegekkel. Száraz, enyhén savas vagy semleges talaj, amely a magas kőzettartalom miatt könnyen átereszti a vizet, így hajlamos a kiszáradásra. Aszályos években csak az öreg, mélyen gyökerező tőkék boldogulnak.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Johannes Leitz borai tartalmasak és elegánsak, koncentráltak és mégis filgrának, egyesítik az erőt és az ásványosságot. Komplex borok, amelyek nagyon hosszú jövő elébe néznek!"
Gerhard Eichelmann

Mit mond a cimke?

cimke_leitz_thumb

A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

A borászat környéke

terkep_josef_leitz_dulo_thumb

A Rottland dűlő

voros_pala_thumb

Berg Rottland. A dűlő talajában a vöröspala a jellemző, mely szürkepalával, kvarcittal és folyami kaviccsal keveredik. A darabos kövek magas aránya miatt a talajból hamar elszökik a víz, így az hajlamos a kiszáradásra. Nagy, feszes szerkezetű borok származnak innen, melyek a Schlossberg dűlőben termettekhez képest dominánsabbak, gyümölcsösebbek és kevésbé minerálisak, trópusi gyümölcsöket idéző aromákkal.