Itt van most: Főoldal Termelők Josef Leitz Termelők Leitz Berg Rottland GG 2015

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Berg Rottland GG 2015

Illatában intenzív barack-, zsálya- és füstölt mandula aromák jelennek meg. A szájban az erős sárgabarackmag-ízhez élénk, édeskés gyógynövényes jegyek társulnak. Struktúrája markáns, összhatása mély és zamatos. Kemény magvú gyümölcsöket idéző  lecsengése csodálatosan hosszú.


 
Berg Rottland GG 2015
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 11.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2025
Értékelések:

Lobenberg 94 Wine Advocate (Robert Parker) 91
A Terroir-ról:

A Berg Schlossberg és a Berg Roseneck mellett a rüdesheimi hegy harmadik dűlője, amelybe 1704-ben telepítettek először szőlőt. A 33 fokos lejtésű dűlő neve a „reuten, rotten, roden“ igéből származik, amely alatt az eredeti növényzet irtását, a talaj megművelhetővé tételét értették. A Berg Rottland talajösszetétele változatos, nagy arányban tartalmaz palát, kvarcitot és kavicsot, amelyeket részben vékony löszréteg borít. A dűlő optimális mikroklímájának, az erős besugárzásnak köszönhetően a szőlő itt mindig gyönyörűen megérik. Sárgabarackot idéző ízvilágukkal a Berg Rottland borai talán a rüdesheimi hegy legjobbjai. Talaj: Köves, nagyrészt vöröspalából álló talaj, amelyben néhol szürkepala, kvarcit és kavics is megjelenik. Kevéssé vízáteresztő, de kiszáradásra hajlamos talaj.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„Johannes Leitz borai tartalmasak és elegánsak, koncentráltak és mégis filgrának, egyesítik az erőt és az ásványosságot. Komplex borok, amelyek nagyon hosszú jövő elébe néznek!"
Gerhard Eichelmann

Mit mond a cimke?

cimke_leitz_thumb

A Rheingau dűlői

rheingau_duloterkepe_thumb

A borászat környéke

terkep_josef_leitz_dulo_thumb

A Rottland dűlő

voros_pala_thumb

Berg Rottland. A dűlő talajában a vöröspala a jellemző, mely szürkepalával, kvarcittal és folyami kaviccsal keveredik. A darabos kövek magas aránya miatt a talajból hamar elszökik a víz, így az hajlamos a kiszáradásra. Nagy, feszes szerkezetű borok származnak innen, melyek a Schlossberg dűlőben termettekhez képest dominánsabbak, gyümölcsösebbek és kevésbé minerálisak, trópusi gyümölcsöket idéző aromákkal.