Berg Rottland GG 2015 |
|||||||||||||||
Illatában intenzív barack-, zsálya- és füstölt mandula aromák jelennek meg. A szájban az erős sárgabarackmag-ízhez élénk, édeskés gyógynövényes jegyek társulnak. Struktúrája markáns, összhatása mély és zamatos. Kemény magvú gyümölcsöket idéző lecsengése csodálatosan hosszú.
|
Nagyítás |
||||||||||||||
|
0 Ft / liter
|
||||||||||||||
A Terroir-ról: A Berg Schlossberg és a Berg Roseneck mellett a rüdesheimi hegy harmadik dűlője, amelybe 1704-ben telepítettek először szőlőt. A 33 fokos lejtésű dűlő neve a „reuten, rotten, roden“ igéből származik, amely alatt az eredeti növényzet irtását, a talaj megművelhetővé tételét értették. A Berg Rottland talajösszetétele változatos, nagy arányban tartalmaz palát, kvarcitot és kavicsot, amelyeket részben vékony löszréteg borít. A dűlő optimális mikroklímájának, az erős besugárzásnak köszönhetően a szőlő itt mindig gyönyörűen megérik. Sárgabarackot idéző ízvilágukkal a Berg Rottland borai talán a rüdesheimi hegy legjobbjai. Talaj: Köves, nagyrészt vöröspalából álló talaj, amelyben néhol szürkepala, kvarcit és kavics is megjelenik. Kevéssé vízáteresztő, de kiszáradásra hajlamos talaj. |
|||||||||||||||
Berg Rottland. A dűlő talajában a vöröspala a jellemző, mely szürkepalával, kvarcittal és folyami kaviccsal keveredik. A darabos kövek magas aránya miatt a talajból hamar elszökik a víz, így az hajlamos a kiszáradásra. Nagy, feszes szerkezetű borok származnak innen, melyek a Schlossberg dűlőben termettekhez képest dominánsabbak, gyümölcsösebbek és kevésbé minerálisak, trópusi gyümölcsöket idéző aromákkal.