Itt van most: Főoldal Termelők Joh. Jos. Prüm Termelők Joh. Jos. Prüm Wehlener Sonnenuhr Auslese 2011

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Wehlener Sonnenuhr Auslese 2011

Illatában mangó, birsalma, érett alma, citrom, mandarin, vanília, szerecsendió és még sokféle más aroma jelenik meg egy-egy pillanatra, hogy aztán újabb benyomásoknak engedjen teret. A kortyot nemes édesség és rendkívül érett bogyós gyümölcsök íze jellemzi. Hihehetlenül tömör gyümölcsösség, lédússág, nagyon hosszan tartó ízbenyomás teszik ezt a bort emlékezetessé.

Robert Parkers Wine Advocate, 91 Points: "An almost confectionary sense of sweetness and ripeness pervades the Prum 2009 Wehlener Sonnenuhr Spatlese, making it something of an exception in a vintage collection generally noteworthy for the restraint of residual sugar. Apple candy, caramel, and vanilla mingle on a creamy palate, with hints of salt, stone, and apple pit happily offering some counterpoint in a long and otherwise soothing finish. This showed more grip as it opened, and perhaps time will lend more cut and complexity to a Spatlese that on the basis of track record is likely to thrive for another quarter century or more. Incidentally, this represents the first of three lots of “regular” Wehlener Sonnenuhr Spatlese, the last of which was still in tank in September."

 
Wehlener Sonnenuhr Auslese 2011
Nagyítás

0 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 8% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2025+
Értékelések:

Gault Millau 93 Robert Parker 93 Lobenberg 95+ Weinwisser 18/20
A Terroir-ról:

Wehlen községet egy 9.század végi írásos forrás említi először. 1842-ben Jodocus Prüm (1807-1876) a hires wehleni borászdinasztia tagja két nagy napórát építtetett Wehlen és Zeltingen hegyoldalaiba, hogy mindig lássa az időt. A 20. század elejére már csak a napóráról emlegették a körülötte fekvő szőlőket is. Eredetileg csak nyolc hektár volt a dűlő, de 1954-ben négy szomszédos termőhelyet (Enkel, Feinter, Quärtchen és Wertspitz) is hozzácsatoltak. Így ma mintegy 45 hektárnyi termőterület viseli a napóra nevét, a Mosel jobb partján Graach és Zeltingen között. A déli fekvésű, teraszos kialakítású ültetvények 110-195 méter tengerszint feletti magasságban fekszenek, meredekségük 65 és 70% közötti. A termőtalaj közepesen vastag, elsősorban devon-korszakbeli pala törmelékéből áll, nagyon köves, vízháztartása jó. A terület legmagasabban fekvő részeit tartják legjobb termőhelyeknek. Főleg rizlinget termesztenek itt, nagyrészt bakos műveléssel.AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Mások szemében...

„A Prüm család minden borában különösképpen egyesül a finomság és az erős karakter. Nem lenne túlzás őket Bach, Goethe vagy Schinkel munkáihoz hasonlítani, ugyanakkor tökéletesen moseliek, a velejükig rizlingek és összetéveszthetetlenül Prüm-borok."
Stuart Pigott


Mit mond a cimke?

cimke_pruem_thumb

A Mosel dűlőtérképe

mosel_terkepe_thumb

Jellemző aromák

foaromak_mosel
A moseli borok kifinomultak, a citrom, mangó, sárgabarack és piros alma aromáival és a pala mineralitásával.

A Sonnenuhr dűlő

wehlener_sonnenuhr

A Wehlener Sonnenuhr dűlőben a több, mint 400 millió éves devon-korszakbeli pala a meghatározó kőzet. A köves talajréteg gyorsan átengedi az esővizet a gyökerekhez, sötét színének köszönhetően hamar felmelegszik, a kövek pedig jól tárolják a nap melegét.