Itt van most: Főoldal Ízvilág Félédes Ízvilág Félédes Wehlener Sonnenuhr Spätlese 2014

Riesling.hu - A rajnai rizling specialista

Kosara üres.

Wehlener Sonnenuhr Spätlese 2014

Fiatal, még nem bontakozott ki teljesen, de az évjáratát meghazudtolóan tiszta és kifinomult. Texurája selymes, szépen öleli körül a sárgabarackos, zöldcitromos és palás aromákat. Nagyon harmonikus, hosszú lecsengésű bor, mely már ma is kellemesen iható, de akár 2030-ig is érdemes lesz érlelni.




Wehlener Sonnenuhr Spätlese 2014
Nagyítás

7 900 Ft 10 533 Ft / liter
 
Részletek:

Űrtartalom: 0.75 l
Alkoholtartalom: 8.5% Vol.
Maradékcukor: 0 g/l
Sav: 0 g/l
Fogyasztható: 2025+
Értékelések:

Wine Spectator 92
A Terroir-ról:

Wehlen községet egy 9.század végi írásos forrás említi először. 1842-ben Jodocus Prüm (1807-1876) a hires wehleni borászdinasztia tagja két nagy napórát építtetett Wehlen és Zeltingen hegyoldalaiba, hogy mindig lássa az időt. A 20. század elejére már csak a napóráról emlegették a körülötte fekvő szőlőket is. Eredetileg csak nyolc hektár volt a dűlő, de 1954-ben négy szomszédos termőhelyet (Enkel, Feinter, Quärtchen és Wertspitz) is hozzácsatoltak. Így ma mintegy 45 hektárnyi termőterület viseli a napóra nevét, a Mosel jobb partján Graach és Zeltingen között. A déli fekvésű, teraszos kialakítású ültetvények 110-195 méter tengerszint feletti magasságban fekszenek, meredekségük 65 és 70% közötti. A termőtalaj közepesen vastag, elsősorban devon-korszakbeli pala törmelékéből áll, nagyon köves, vízháztartása jó. A terület legmagasabban fekvő részeit tartják legjobb termőhelyeknek. Főleg rizlinget termesztenek itt, nagyrészt bakos műveléssel.



AKCIÓ
TOP 12 BOR

RieslingBolt

Ahol a rizling terem...

__kisbanner_mosel

__kisbanner_nahe

_kisbanner_pfalz

__kisbanner_rheingau

__kisbanner_saar

 


Miből?

szolo_von_racknitz_thumb

Egészséges, tökéletesen érett szőlőből...

Miben?

fahordo_acel_thumb

A rizlinget vagy reduktív körülmények között, acéltartályokban, vagy hagyományos módon, nagy fahordókban erjesztik. Barrique hordót kevesen használnak, mert a tölgyfa domináns íze elnyomja a rizling jellegzetes, friss gyümölcsös-savas jegyeit.